Cameron, Putin ve Kral Selman ile görüştü

İngiltere Başbakanı Cameron, zirve çerçevesinde Rusya Devlet Başkanı Putin ve Suudi Arabistan Kralı Selman ile görüştü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İngiltere Başbakanı David Cameron, G20 Liderler Zirvesi çerçevesinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz ile bir araya geldi. 

Cameron - Putin görüşmesi

İngiltere Başbakanlığından Cameron-Putin görüşmesine ilişkin yapılan açıklamada, iki liderin Antalya'daki görüşmede İngiltere-Rusya ilişkilerinin yanı sıra terör, Ukrayna ve Suriye konularını ele aldığı belirtildi. 

Mısır'da 31 Ekim'de düşen Rus yolcu uçağında hayatını kaybedenler için Cameron'ın taziyelerini Putin'e ilettiği, Putin'in de İngiltere'nin Rusya ile bu olayın ardından paylaştığı istihbarat ve taziyeleri için Cameron'a teşekkür ettiği aktarılan açıklamada, iki liderin, turizmin Mısır ekonomisi için ne kadar önemli olduğunun altını çizdikleri ve havaalanlarının güvenliğinin kuvvetlendirilmesi kapsamında birlikte çalışmanın önemine değindikleri kaydedildi. 

Açıklamada, "Cameron ve Putin, Suriye konusunda, çatışmalara son verilmesi için uluslararası toplumun birlikte çalışması için yol bulunmasında ve ortak amaç IŞİD'in ortadan kaldırılmasına odaklanmada hemfikir oldular. İki lider Ukrayna konusunda ise Minsk Anlaşması'nın tümüyle uygulanmasının önemini vurguladı. Liderler, Rusya ve Ukrayna arasındaki ticari ve ekonomik ilişki ile İngiltere-Rusya ikili ilişkilerini de görüştü" ifadelerine yer verildi. 

Cameron - Kral Selman görüşmesi

Cameron'ın Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz ile görüşmesinde de Suriye'deki duruma, Yemen'e ve İngiltere-Suudi Arabistan ilişkilerine değindiği belirtildi. 

İkilinin, Suriye'de siyasi çözüm sürecinin önemini vurguladığı aktarılan açıklamada, "Yemen konusunda ise Başbakan Cameron, insani malzemelerin erişiminden emin olunduğu hususunda atılan adımları memnuniyetle karşıladı. Başbakan ve Kral, siyasi çözüme ulaşılması için tüm tarafların kesin bağlılık göstermelerinin öneminde hemfikir oldu. Ülkelerinin güvenliği için çok büyük öneme sahip olan, İngiltere ve Krallık arasındaki ikili ilişkilerin kuvvetlendirilmesini yineledi" denildi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir