Çanakcı IMF İcra Direktörleri Kurulu'na seçildi

Hazine Müsteşarı Çanakcı IMF İcra Direktörleri Kurulu'na seçildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

WASHINGTON - Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Hazine Müsteşarı İbrahim Halil Çanakcı'nın IMF İcra Direktörleri Kurulu'na seçildiğini duyurdu.

Başbakan Yardımcılığı'ndan yapılan açıklamada, yükselen piyasa ekonomilerinin küresel ekonomide artan ağırlıklarını Uluslararası Para Fonu’ndaki (IMF) temsil güçlerine yansıtmak üzere IMF’de kapsamlı bir kota ve yönetim reformu gerçekleştirildiği belirtildi.

Açıklamada, söz konusu reform süreci bağlamında, Türkiye'nin IMF İcra Direktörleri Kurulu bünyesinde temsil edildiği grubun yapısının değiştirildiği, böylelikle oy gücü ve temsil düzeyi artan Türkiye'nin IMF İcra Direktörleri Kurulu’nda ilk defa doğrudan yer alma hakkı kazandığı vurgulandı.

Vaşington’da yerleşik tam zamanlı üyelerden oluşan İcra Direktörleri Kurulu'nun, IMF’nin temel yönetim organı olup, Fon’un politika ve finansman kararları ile küresel ve ülke ekonomilerine ilişkin çalışmalarına yön vermede önemli bir işleve sahip olduğunun kaydedildiği açıklamada, Türkiye'nin içinde bulunduğu ülke grubunu temsilen halen Avusturya tarafından yürütülen İcra Direktörlüğü görevinin 1 Kasım 2014 tarihinden itibaren Türkiye'nin üstleneceği belirtildi.

Açıklamada, bu önemli görevin Türkiye adına İcra Direktörü olarak Hazine Müsteşarı İbrahim Halil Çanakcı tarafından yürütüleceğinin ülke grubuna bildirildiği kaydedildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir