CCE, 4 bin kişiyi işten çıkaracak

Almanya'nın en büyük içecek şirketi Coca-Cola Erfrischungsgetraenke, 24 iş yerini kapatmayı planlıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
BERLİN - Almanya'nın en büyük içecek şirketi olan "Coca-Cola Erfrischungsgetraenke AG"nin (CCE) ülkedeki 24 iş yerini kapatmayı ve toplam 4 bin kişiyi işten çıkarmayı planladığı bildirildi.
"Gıda-Tat-Lokal Sendikası"nın (NGG) Başkan Yardımcısı Harald Güster, Hamburg kentinde yaptığı açıklamada, "Bildiğimiz planlar üzerinden bir hesap yaparsak en kötü olasılıkla 4 bin kişinin işi tehlikede" şeklinde konuştu.
NGG'nin edindiği bilgilere göre, CCE şirketi 20 dağıtım merkezi ile 4 dolum tesisini kapatmayı düşünüyor. Dolum tesisleri, Coca-Cola'nın temel madde fiyatlarının pahalılığından şikayetçi.
CCE'nin bir sözcüsü de, bazı önlemlerin planlandığını belirterek, ancak şu ana kadar kaç iş yerinin kapatılacağı ve kaç kişinin işten çıkarılacağı konusunda rakamların olmadığını ifade etti.
Almanya'da çalışan yaklaşık 11 bin Coca-Cola şirketi çalışanı için gelecek hafta sonunda toplu sözleşme görüşmelerinin son turu yapılacak.
ABD'nin Atlanta kentinde bulunan Coca-Cola merkez şirketi için Almanya'nın önemi büyük, çünkü Almanya dünya çapında bu içecekten en fazla kar sağlayan 5. ülke konumunda bulunuyor.
Bu konularda ilginizi çekebilir