Chicago polisi protestoculara göz açtırmadı

Chicago'da Wall Street'teki protestoların benzerini yapmak isteyen 175 kişi tutuklandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CHICAGO - ABD'nin Chicago kentinde de New York'ta finans merkezi olarak bilinen Wall Street'teki protestoların benzerini yapmak isteyen 175 kişi tutuklandı.

Chicago polisi, 2 binden fazla kişinin, kentte Federal Merkez Bankası'ndan, 1968'de savaş karşıtı gösterilerin merkezi olan Grant Park'a yürüdüğünü, bazılarının park kapandıktan sonra burada çadırlar kurarak kalmaya çalışması üzerine 175 kişinin tutuklandığını bildirdi.

Benzer gösteriler, New York ve Chicago'nun dışında ABD'nin Washington, Boston, Los Angeles ve Miami kentlerinde de düzenleniyor.

Times Meydanı'nı işgal ettiler:85 gözaltı

New York’ta  da ünlü Times Meydanını dolduran binlerce eylemci, Wall Street’i İşgal Et Protestolarını sürdürdü. Polisin kentin değişik bölgelerinde gecenin geç saatlerine kadar süren protesto gösterilerinde en az 85 protestocuyu gözaltına aldığı öğrenildi. Times Meydanı yakınlarında yaşanan arbedede iki polis ile üç protestocunun yaralandığı kaydedildi.

Wall Street’i İşgal Et hareketi kaynaklarına göre, Times Meydanında yaklaşık 50 bin kişi protesto gösterilerine katıldı. Meydanda olaysız sona eren protesto gösterisinin ardından dağılan çeşitli guruplarla polis arasında arbede yaşandı. Olay sonrası 42 protestocu gözaltına alındığı bildirildi. Akşam saatlerinde protesto gösterilerini Washington Square Park’ta sürdüren yaklaşık üç bin kişilik gurubu polis gece yarısı dağılmaları yönünde uyardı. Polise direnen 10 kişinin gözaltına alındığı bildirilirken, New York’ta gün boyu ve gecenin geç saatlerine kadar devam eden protestolarda gözaltına alınanların sayısının en az 84 kişi olduğu ancak sayının artabileceği kaydedildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir