CIA'dan Paris'teki terör saldırısı hakkında uyarı

Saldırının bir defaya mahsus bir şey olmadığını değerlendiren CIA Başkanı Brennan, 'IŞİD'in hazırladığı tek operasyonun bu olmadığını düşünüyorum' dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CIA Başkanı Brennan, Paris'teki terör saldırılarının bir defaya mahsus olmadığını değerlendirdiklerini belirterek, "IŞİD'in hazırladığı tek operasyonun bu olmadığını düşünüyorum" dedi.

ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) Başkanı John Brennan, Washington'daki Stratejik ve Uluslararası Çalışmalar Merkezi'nde yaptığı konuşmada, Paris saldırılarına değindi.

Brennan, stratejik uyarılar aldıkları için saldırıların "sürpriz olmadığını" söyledi. IŞİD'in özellikle Avrupa'da bu tür planlar üzerinde çalıştığını bildiklerini ifade eden Brennan, "Bu saldırıların itina ile dikkatlice aylar boyunca tasarlandığını, IŞİD'in hazırladığı tek operasyonun bu olmadığını düşünüyorum. Örgüt, Suriye ve Irak sınırları içindeki şiddetle kendini sınırlamayacaktır" ifadesini kullandı.

"Saldırının bir defaya mahsus bir şey olmadığını değerlendiriyoruz" diyen Brennan, IŞİD'in dış gündemi bulunduğu ve bu tür saldırıları sürdüreceğinin açık olduğunu kaydetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir