Çin borsa çöküşü devleri fena vurdu

Çin'deki borsa depremi dünyanın en zengin 400 kişisinin servetini 124 milyar dolar eritti. Çöküşt en büyük darbeyi bir günde 3.6 milyar dolar kaybeden Asya'nın en zengin adamı Wang Jianlin aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Asya'nın en zengin adamı Wang Jianlin, Çin piyasasındaki çöküş nedeniyle bir günde 3.6 milyar dolar kaybetti. 

Rekor zarar etti

The Independent gazetesinin sitesinde yer alan habere göre Çin'in en zengin adamı olan Wang Jianlin, bir günde rekor zarar ederek, 3.6 milyar dolar kaybetti. Dünyanın en zengin 17'inci adamı olan Wang Jianlin, İspanyol La Liga takımlarından Atletico Madrid'in yüzde 20'sine sahip. Jianlin'in rekor zararından sonra sahip olduğu servet 31.2 milyar dolara geriledi. 

Dalian Wanda yüzde 10 eridi

Gazete Bloomberg Milyarderler Listesi'ne dayandırarak verdiği haberde, Çin'in en büyük inşaat şirketi Dalian Wanda Commercial'da servetinin yüzde 10'unu kaybetti. Dalian Wanda Shenzhen Borsası'nda işlem gören dünyanın en büyük sineması Wanda Cinema Line'ın da sahibi. 

Jack Ma ucuz kurtuldu

Çin en zengin ikinci adamı ve online ticaret devi Alibaba'nın kurucusu Jack Ma ise borsadaki dalgalanmadan sadece 545 milyon dolar kaybetti. Çin borsası 2007 yılından bu yana ilk kez büyük bir kayıp yaşayarak, yüzde 8,49 düşüş yaşadı. Borsa bugün ise yüzde 7,63 değer kaybetti. 

wang.jpg

Çin borsa çöküşü en büyük darbesini Asya'nın en zengin adamı Wang Jianlin'e vurdu. 

Bu konularda ilginizi çekebilir