Çin'de konut fiyatları yükseldi

Art arda üç kez para birimi yuanda devalüasyona giden Çin'de konut fiyatları Temmuz'da da yükselmeye devam etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Çin'de konut fiyatları Temmuz ayında da yükselişini sürdürerek üst üste üçüncü ay artış kaydederken, iyileşen konut satışları ve piyasa beklentilerini yansıttı ve Çin ekonomisinde son dönemlerde gelen olumsuz verilerin aksine konut sektöründe bir toparlanma olabileceğinin sinyalini verdi.

Yeni konut fiyatları, Reuters'in resmi verilerden yaptığı hesaplamalara göre Temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 0.3 yükselirken, Haziran ayındaki yükseliş yüzde 0.4 olarak gerçekleşmişti. Ülke ekonomisinin en önemli sektörlerinden birisinde yaşanacak ılımlı bir toparlanma bile son 25 yılın en kötü ekonomik büyümesine doğru ilerleyen Çin'de moral kaynağı olabilir.

Çin'in en büyük inşaat şirketi China Vanke dün yaptığı bir açıklamada ülkede konut sektörünün bir yıl süren gerilemeden yavaş yavaş toparlandığını, fakat tam ölçekli bir toparlanma görmenin daha uzun zaman alacağını söyledi.

Çin'de dün açıklanan konut verileri yakından izlenen 70 büyük şehrin 31'inde Temmuz ayında konut fiyatlarının arttığını gösterirken, Haziran'da bu rakam 27'de kalmıştı. Beijing, Shanghai ve Shenzhen gibi önde gelen şehirlerde konut fiyatlarının yükselmesi ülke genelindeki artışlara öncülük etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir