Çin'de öncelik istihdam

Çin Maliye Bakanı Lou, Ekonomik büyümenin yüzde 7,5'in altında ya da üstünde olmasından çok istihdam oluşturulması önemli olduğunu savundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

PEKİN- Çin Maliye Bakanı Lou Şüvey, "Ekonomik büyümenin 2014'te yüzde 7,5'in altında ya da üstünde olmasından çok istihdam oluşturulması önemli" dedi. 

Çin'deki istihdam sorununa değinen Lou, geçen yıl 13 milyonu aşkın istihdam oluşturulduğunu, bu minvalde en büyük rolü küçük ve orta ölçekli işletmeler ile hizmet sektörünün üstlendiğini vurguladı.

Lou, istikrarlı para politikasının sürdürülmesi durumunda enflasyonun da kontrol altında tutulabileceğinin altını çizerek, "Ekonomik büyümenin yüzde 7,5'in altında ya da üstünde olmasından çok istihdam oluşturulması önemli" ifadelerini kullandı.

Başbakan Li Kıçiang'ın açıkladığı hükümet raporunda 2014 yılında ekonomik büyümenin yüzde 7,5 civarında olacağı yönündeki ifadesini de değerlendiren Lou, "Yüzde 7,2 ya da yüzde 7,3'lük büyüme de yüzde 7,5 civarı şeklinde sayılabilir" yorumunu yaptı.

Başbakan Li Kıçiang, dün başlayan 12. Çin Ulusal Halk Kongresinde, ülkesinin 2014 yılındaki ekonomi ve sosyal kalkınma hedeflerine işaret etmiş ve GSYH hedefinin yüzde 7,5 seviyelerinde olacağını belirtmişti.

Başbakanın sunduğu hükümet çalışma raporunda "reform" vurgusu dikkati çekmiş ve ekonomi reformlarının derinleştirilmesi konusunda yönetimin gösterdiği "kararlı tavıra" vurgu yapılmıştı.

Li'nin raporunda 2014 yılı için konulan yüzde 7,5'lik büyüme hedefi ülkede, "Çin'in istikrarlı büyüme ivmesini koruyarak, dünya ekonomilerinin beklentisini yerine getireceği" şeklinde yorumlanıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir