Çin'den 927 milyar dolarlık yatırım

Dünyanın en büyük ikinci ekonomisi Çin'in, yüksek teknoloji ve altyapı çalışmalarına 927 milyar dolarlık yatırım yapacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Çin'in, yüksek teknoloji ve altyapı çalışmalarına 927 milyar dolarlık yatırım yapacağı bildirildi.

China Daily gazetesinin haberine göre, Çin'in bu yıl sonuna kadar yüksek teknoloji araştırma ve geliştirmesine ek olarak sabit varlıklar, su kaynaklarını koruma projeleri ve demiryolu gibi altyapı geliştirmelerine yapacağı toplam yatırımlar 6 trilyon yuan (yaklaşık 927 milyar dolar) olacak.

Yüksek teknoloji araştırma ve geliştirme çalışmalarına daha fazla yatırım yapılması amaçlanırken, ayrılacak yatırım fonunun yarısı turizm, ulaşım, şehirleşme ve çevre koruma projelerine aktarılacak.


Ülkenin ekonomik planı çerçevesinde finansal desteğin aynı talepte devam etmesi durumunda sabit sermaye yatırımlarının da 2016'da 500 milyar yuana ulaşması bekleniyor.

Demiryolu ve su kaynaklarını koruma projelerine kapsamındaki çalışmalara da yıl sonuna kadar yaklaşık 1,6 trilyon yuan yatırım yapılacak.
Öte yandan büyük ölçekli yatırımlarla dikkati çeken Çin'de geçen yıl büyüme 6,9 oranıyla son 25 yılın en düşük seviyesinde gerçekleşirken, 2016 yılında da bu oranın 6,5'e gerilemesi bekleniyor.