Çin’de Siber Güvenlik Yasası kabul edildi

Yasa uyarınca önemli veri tabanlarına saldırı yapan kişi veya grupların mal varlıklarını dondurulabilecek ve "gerekli cezalar” uygulanabilecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Çin'de önemli veri tabanlarına saldırıda bulunan kişi veya grupların mal varlıklarının dondurulmasına olanak tanıyan Siber Güvenlik Yasası kabul edildi.

Ülkenin en üst düzey yasama organı Çin Ulusal Halk Kongresi (ÇUHK) Daimi Komitesi, Siber Güvenlik Yasasını onayladı.

Yasa uyarınca Çin hükümeti, hem ülke içinde hem de deniz aşırı ülkelerde, siber güvenlik riski tehditlerini izleme ve söz konusu tehditlere karşı mücadele etme imkanına sahip olacak.

Pekin yönetimi, yasayla, ülke içinde ve deniz aşırı ülkelerdeki kilit öneme sahip bilgi ve alt yapı yatırımlarını olası siber saldırılardan korumayı hedefliyor.

Ülkenin resmi internet sitelerine saldıran kişi, grup ve ülkelere önleyici cezalar da getiren yasa, Çin’in ulusal güvenliği ve çıkarlarına zarar veren kişi veya örgütlere yaptırım uygulanmasını öngörüyor.

Yasa uyarınca önemli veri tabanlarına saldırı düzenleyen kişi veya grupların mal varlıklarını dondurabilecek ve "gerekli cezalar” uygulanabilecek.

Çin’de geçen yıl da bilgi sistemlerini ve internet alt yapı sistemlerini korumak için geniş kapsamlı ulusal güvenlik yasası çıkarılmıştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir