Çinli iş kadınları milyarder listesinin zirvesinde

Hurun araştırma şirketinin, kendi çabalarıyla milyarder olan kadınlar listesinin ilk 4 sırasında Çinli iş kadınları yer aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Çinli iş kadınları, servetini kendi çabasıyla kazanan milyarder kadınlar listesine bu yıl da hakim oldu.

Hurun araştırma şirketinin yayımladığı 2018 küresel zenginlik raporunda, servetlerini evlilik veya miras yoluyla değil iş dünyasındaki başarıları sayesinde kazanmış kadın milyarder listesinin ilk 4 sırasında Çinli iş kadınları yer aldı.

Apple ve Samsung gibi elektronik devlerinin aralarında olduğu cep telefonu ve bilgisayar firmaları için ekran camı üreten Lens Technology firmasının sahibi Zu Kunfei, 9,8 milyar dolarlık servetiyle listenin birinci sırasına yerleşti.

Kırsal kökenli, dar gelirli bir aileden gelen Zu geçen hafta yayımlanan Forbes'un dünyanın en zengin kadınları listesinde de 16. sırada yer almıştı.

Hurun'un listesinde Zu'yu, inşaat sektöründe faaliyet gösteren Çinli Vu Yajun ve Çen Lihua izledi. Vu'nun servetinin 9,1 milyar dolara, Çen'inkinin ise 8,1 milyar dolara ulaştığı belirtildi.
Listenin dördüncü sırasında ise, 7,5 milyar dolarlık servetiyle, kağıt ve ambalaj sektöründe faaliyet gösteren Nine Dragon firmasının sahibi Zang Yin yer aldı.

Çin dışındaki ülkeler arasında kendi çabasıyla milyarder olan kadınlar arasında en yüksek basamakta yer alan Amerikalı Diane Hendricks oldu. Çatı ve pencere malzemeleri tedarikçisi ABC Supply şirketinin kurucusu Hendricks 6,2 milyar dolarlık servetiyle 5. sırada yer aldı.

İlk ondaki diğer Çin vatandaşı da ses sistemleri üreticisi Audio Technology firmasının kurucusu Vu Çunyuan oldu. Vu, 4,9 milyar dolarlık servetiyle 7. sırayı Avrupa'dan 2 iş kadınıyla paylaştı.
Hurun'un kendi çabalarıyla milyarder olan kadınlar listesindeki toplam 102 kadından 64'ünün Çinli iş kadınları olması dikkati çekti.

Bu konularda ilginizi çekebilir