Çipras: Türkiye ilişkileri bozuyor

Yunanistan Başbakanı Çipras, Türkiye'nin iki ülke arasındaki ilişkileri bozduğunu savundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Türkiye'nin "provokasyonlarını yoğunlaştırıp ilişkileri bozduğunu" savundu ve Ankara'ya "çıkmaza yol açan taktiklerini" terk etmesi çağrısı yaptı.

BBC'nin aktardığı habere göre Çipras, Bakanlar Kurulu toplantısındaki konuşmasında, "Yunanistan kimseyi tehdit etmiyor. Ancak kimseden de korkmuyor. Güçlü ve güvenli bir ülkeyiz, ittifaklarımız var. AB ilk kez Ege ve Doğu Akdeniz'de yanımızda yer aldı. Türkiye'ye tahrik edici politika ve söylemlerden vazgeçilmesi için çağrıda bulunuyoruz" dedi.

İki Yunan askerinin Türkiye'de haksız yere tutulduğunu savunan Çipras "Sınır bölgesinde kaçak göçmen geçişlerini önlemekle görevli iki Yunan askerinin bir an önce serbest bırakılması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mümkün mertebe elinden gelen gayreti göstermesini bekliyoruz" dedi.

Çipras ayrıca ve "Zaman zaman Yunan tarafına geçen Türk askerlerinin Türkiye'ye iade edildiklerini anımsattıktan sonra "Böyle olumlu bir gelişme Türkiye'nin iyi niyet gösterisi olarak kabul edilecektir" diye konuştu.

Dışişleri: Yunanistan'ın ifadelerini esefle karşılıyoruzDışişleri: Yunanistan'ın ifadelerini esefle karşılıyoruz

 

Bu konularda ilginizi çekebilir