Çipras'tan gerilimi artıracak açıklama

Yunanistan Başbakanı Çipras, Davos'ta yaptığı konuşmada, Avrupalı ortaklarının Türkiye gibi "agresif" bir komşu ile yaşamanın zorluklarını her zaman anlayamadıklarını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Avrupalı ortaklarının Türkiye gibi "agresif" bir
komşu ile yaşamanın zorluklarını her zaman anlayamadıklarını söyledi.

İsviçre'nin Davos kasabasında düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'nda, Akdeniz'in istikrarı ve göç krizine ilişkin oturumda konuşan Çipras, Lüksemburg ve Belçika gibi komşuları olan Avrupa ülkelerinin Yunanistan'ın konumunu anlamadığını belirterek, "Komşunuz Türkiye değil de Belçika ve Lüksemburg olduğunda aynı şekilde agresif olmak kolay olabilir ama bu bizim için o kadar da kolay değil" ifadelerini kullandı.

Çipras, “Yunanistan’ın sadece en kötü borç ve sığınmacı krizine değil, Ege’deki agresif askeri eylemleriyle zaman zaman tahmin edilemez olan agresif bir komşuya da sahip olduğu dönemde göreve geldim” dedi.

Türkiye'nin göç anlaşması konusundaki görüşünü istediği zaman değiştirebileceğinin belirtilmesi üzerine Çipras, "Aynı zamanda Türkiye'nin agresif davranışı hakkında ne yapacağımız konusunda da karar vermeliyiz" diye konuştu.

Çipras: Yunanistan'da darbeciler hoş karşılanmazÇipras: Yunanistan'da darbeciler hoş karşılanmaz

 

Bu konularda ilginizi çekebilir