Clippers'ın yeni sahibi Steve Ballmer

Microsoft eski Başkanı Ballmer, Los Angeles Clippers'ın yeni sahibi oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA -  Amerikan Ulusal Basketbol Ligi (NBA) takımlarından Los Angeles Clippers'ın yeni sahibi, Microsoft'un eski başkanı Steve Ballmer oldu.

NBA'den yapılan açıklamaya göre, Los Angeles Clippers'ın sahibi Donald Sterling'in geçen ay cezalandırılmasının ardından satışa çıkarılan Los Angeles Clippers'a 2 milyar dolarlık teklif sunan Microsoft'un eski başkanı Steve Ballmer'ın verdiği miktar, kabul edildi.

Steve Ballmer'ın rekor teklifine onay veren imzanın atılmasıyla LA Clippers için ödenen miktar, NBA tarihinde bir rekor olmasının yanı sıra 2012'de 2,1 milyar dolara satılan Dodgers'tan sonra Kuzey Amerika'da bugüne dek bir spor takıma ödenen en yüksek miktar olarak tarihe geçti.

Steve Ballmer'in, Los Angeleslı yatırımcılar Tony Ressler, Bruce Karsh ve Davıd Geffen Grup'a karşı kazandığı müzayedenin ardından gelecek günlerde resmi imzaların atılmasıyla takımının yeni sahibi olacak.

Donald Sterling nisan ayında patlak veren kaset skandalının ardından takımı satması yönünde gelen yoğun baskılara karşı bir süre dirense de geçen hafta takımının eşi Shelly Sterling tarafından satışa sunulmasına ikna olmuştu.

Skandal sonrası kasetteki ırkçı söylemleri nedeniyle Ulusal Basketbol Ligi tarafından hayat boyu NBA'den men cezası alan Sterling, ayrıca 2,5 milyon dolar para cezasına çarptırılmıştı.

Donald Sterling, Los Angeles Clippers takımını 1981 yılında 12,5 milyon dolara satın almıştı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir