Coca-Cola, Güney Afrika’da internet erişimi sunuyor

Coca-Cola, Güney Afrika'daki soğutucularına WiFi özelliği ekledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL  - Coca-Cola, Güney Afrika'daki maddi imkanları kısıtlı topluluklara ücretsiz internet erişim hizmeti sunmak için başlattığı proje kapsamında soğutucularına WiFi özelliği ekledi. 

Coca-Cola'dan yapılan açıklamaya göre, Coca-Cola Güney Afrika, şişeleme ortağı Coca-Cola Fortune ve BT Global Services şirketleri, Coca-Cola soğutucularına WiFi özelliği ekleyerek Güney Afrika'da bir proje başlattı. Pilot proje, Doğu Cape bölgesindeki Umtata ve Mpumalanga eyaletindeki Nelspruit'te olmak üzere iki alanda hayata geçirildi. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Coca-Cola Güney Afrika Bilgi Teknolojileri Direktörü David Visser, "Bu girişim, Coca-Cola'nın ilgili toplulukların bireylerini güçlendirerek sürdürülebilir topluluklar oluşturma konusundaki kararlı duruşunun bir parçasıdır. Bölgedeki öğrencilere ve okul çağındaki çocuklara ücretsiz WiFi erişimi sağlayarak onlara araştırma yoluyla bilgi dağarcıklarını genişletme imkanı tanırken, bir yandan da topluluktaki girişimci ve küçük boy işletme sahiplerine işle ilgili faaliyetlerinin bazılarını internet üzerinden yönetme imkanı tanıdığımıza da inanıyoruz" değerlendirmesinde bulundu. 

BT Global Services Afrika Bölgesi Direktörü Oliver Fortuin de Coca-Cola ile iş birliği yapmaktan ve sınırlı hizmet götürülmüş topluluklara, bilgi ve eğitim olanaklarına çok daha ileri düzeyde erişim imkanı verecek projede yer almaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Fortuin, "BT olarak benimsediğimiz 'Connected Society' Bağlantılı Toplum vizyonumuza göre, dijital bağlantıların gücünden faydalanılarak insanların yaşam koşullarının iyileştirilebileceğine inanıyoruz. Bilgiye ve internete erişim imkanı sunmanın yanı sıra insanların teknolojiyi yaratıcılıklarını geliştirmeleri ve günümüzün bağlantılı dünyasının olanaklarından faydalanmaları için kullanmalarına yardımcı olmak istiyoruz" ifadelerini kullandı. 

Proje, Nelspruit ve Umtata eyaletlerindeki halka WiFi bağlantı hizmeti sunuyor. Projenin uygulanma noktaları, yerel halkın teknoloji kullanımının azami düzeye çıkarılması amacıyla, ulaşım kolaylığı açısından stratejik olarak seçildi. Birinci nokta Umtata, Qunu'da bulunan Sasol Entegre Enerji Merkezi (SIEC), yerel halk için gözde mekanlardan biri olmakla birlikte taksi durağına yakın olması sayesinde çok sayıda insan çekiyor. SIEC çoğunluğu kadınlardan oluşan bir yönetim kadrosuna sahip bir kooperatif tarafından işletiliyor. İkinci nokta ise Mpumalanga, Bushbuckridge'de bulunan Thokozane Fast Food'da bulunuyor. 

İki nokta da alışveriş merkezleri ve okullara yakın konumlarından dolayı, internete iş ve eğitim amaçlı erişim olanağı sunması sayesinde topluluk bireylerine günlük faaliyetlerini bir arada yürütme imkanı sağlıyor. Alışverişten bağımsız olarak WiFi üzerinden ücretsiz sunulan internet erişiminden iki noktada bulunulan süre boyunca yararlanılabiliyor. 

Coca-Cola Güney Afrika, Coca-Cola Fortune ve BT Global Services, Güney Afrika'daki toplulukları desteklemek ve sürdürülebilir büyümelerine katkı sağlamak amacıyla projeyi büyütmeyi ve Güney Afrika'nın çeşitli bölgelerine WiFi destekli soğutucular yerleştirmeyi amaçlıyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir