Çok kazanan sunuculardan fedakarlık istediler

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LAHEY - Hollanda’da ekonomik krizle mücadele kapsamında ek tasarruf tedbirleri üzerinde çalışan koalisyon hükümeti, yüksek maaş alan kamu yayın kurumlarında görevli sunucuların ücretlerinin bir kısmından feragat etmesini istedi.

Farklı kanallarda program yapan bazı sunucuların aldıkları yüksek maaşlara dikkati çeken Eğitim, Kültür ve Bilim Bakanlığı Sekreteri  Sander Dekker, bir gazeteye yaptığı açıklamada, bu kişilere maaşlarının bir kısmını gönüllü olarak iade etmeleri çağrısında bulundu.

Söz konusu çağrısını “ahlaki” olarak nitelendiren Dekker, bir bakandan bile fazla maaş alan sunucuların bulunduğunu hatırlatarak, krizden dolayı bazı medya çalışanlarının işsiz kaldığı bir ortamda bunun düşündürücü olduğunu ifade etti.

Bakanlık Sekreterinin çağrısına Hollanda Yayın Kurumu da (NPO) destek verdi.

Hollanda’da daha önce yapılan yasal düzenlemeyle program sunucuları hariç kamu yayın kurumlarında çalışan yöneticilerin yıllık maaşlarının üst sınırı 186 bin avro olarak belirlenmişti. Hükümetin bu rakamı 144 bin avroya indirme çalışmaları yaptığı bildirildi.     

Ülkede geçen sene farklı programları sunan toplam 7 sunucunun yıllık 193 ila 512 bin avro kazanç elde ettiği belirtiliyor.