Dalio: Fed piyasaya 1937 çöküntüsünü tekrarlatabilir

Dünyanın en büyük hedge fonu şirketi Bridgewater Associates’in kurucusu Dalio,"Hızlı Fed faiz artırımı 1937'de yaşanan borsa çökmesini piyasalara tekrar yaşatma riski var" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

165 milyar dolar ile dünyanın en büyük hedge fonu şirketi Bridgewater Associates’in kurucusu Ray Dalio yatırımcılara yaptığı bildirimde Fed’in faiz oranlarını aşırı hızlı artırmasının piyasada 1937’ye benzer bir çöküntü yaratma riskinin olduğunu belirtti.

Financial Times'te yer alan habere göre  Dalio müşterilerine gönderdiği bir notta, “Fed, faizlerin Haziran veya Eylül ayında yükseleceği sinyali verdi ve politika yapıcıların bunu gerçekleştirmemesi zor olur” ifadelerini kullandı.  Connecticut merkezli Bridgewater’ın aynı şeylerin tekrar tekrar gerçekleştiğine yönelik görüşü dikkate alındığında, firma yoğunlaşmış iddialara sahip olmak istemiyor.

"Fed ihtiyatı elden bırakmamalı"

Ray Dalio ve Mark Dinner imzalı bildirimde, “Ne kadar bir sıkılaştırmanın sistemi bozacağını bilmiyoruz. Bunu Fed de bilmiyor. Fed için ihtiyatı elden bırakmamanın en iyisi olduğunu düşünüyoruz. Ümit ediyoruz ki Fed bizim bilmediğimiz şeyi biliyordur. Ve o da sistemdeki sorunları giderir.” denildi.  

Bu konularda ilginizi çekebilir