DB: Doğu Asya ekonomilerinin reforma ihtiyacı var

Dünya Bankası, bölge ekonomisinin hızlı büyümeyi sürdürebilmesi için yapısal reformlara ihtiyacı olduğunu bildirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TOKYO - Dünya Bankası, gelişmekte olan Doğu Asya ekonomilerinin hızlı büyümeyi sürdürebilmesi için yapısal reformlara ihtiyacı olduğunu bildirdi.

Bankanın altı ayda bir yayımlanan raporunda, gelişmekte olan Doğu Asya ekonomilerinin bu yıl için büyüme beklentisi neredeyse tam puan yükseltilerek yüzde 8,7 yapıldı. 

Çin önderliğinde Doğu Asya'nın gelişmekte olan ekonomilerinin küresel krizden ihracat talebi ve hükümet teşvikleriyle çıktığı belirtilen raporda, sanayi üretimi, ihracat ve istihdamın büyük oranda kriz öncesi seviyeye geldiği kaydedildi. 

Banka, canlanmanın gelecek yıllarda da korunması için reformların şiddetle uygulanması gerektiğini belirterek, Çin'in ekonomisinin ihracata bel bağlamasını azaltarak hizmet sektörü ve özel tüketimi artırması gerektiğini ifade etti.  

Tayland ve Vietnam gibi orta gelirli ülkelerin ise fiziki sermaye ve insana yatırımı artırması gerektiği üzerinde durulan raporda, Kamboçya gibi düşük gelirli ülkelerin de üretim maharetini geliştirmeye ihtiyacı olduğunu kaydedildi.

Gelişmekte olan Asya Ekonomileri ve Pasifik ülkeleri, Çin, Endonezya, Malezya, Vietnam ve Filipinler de dahil olmak üzere 13 ülkeden oluyor. Daha gelişmiş Japonya, Hong Kong, Güney Kore ve Tayvan ise bu kategoride yer almıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir