DEAŞ, Kerkük'e saldırdı

Musul harekatı sürerken, DEAŞ'lı teröristler şafak vaktinde Kerkük'te saldırdı. Kent merkezinde çatışmalar sürerken şu ana kadar en az 18 kişi hayatını kaybetti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Irak'ta terör örgütü DEAŞ'ın "uyuyan hücrelerinin", geceden bu yana eş zamanlı intihar saldırıları gerçekleştirdiği Kerkük şehir merkezinde şu ana kadar 5 kişinin hayatını kaybettiği 25'inin ise yaralandığı bildirildi. Öte yandan Dibis İlçesi'ndeki bir elektrik santraline yapılan saldırıda da 13 santral görevlisi yaşamını yitirdi, 3 polis de yaralandı. 

Kerkük Azadi Hastanesi yetkililerinden elde edilen bilgilere göre, gece başlayıp şu ana kadar devam eden çatışmalar sonucu 5 kişi hayatını kaybetti, 25'i ise yaralandı.

Sağlık yetkilikeri, ölü ve yaralılar arasında güvenlik güçlerinin de olduğunu kaydetti.

Irak Türkmen Cephesi Erbil Milletvekili Aydın Maruf, DEAŞ aniden Kerkük'e yönelmekle Musul operasyonundaki algıyı değiştirmeye çalışarak, dünyaya bir avuç militanla da bir kenti kontrol altına alabiliyorum mesajını vermek istiyor."ifadelerini kullandı.

Çatışmalar sürüyor

Güvenlik güçleri ve kent merkezine sızan militanlar arasında çatışmalar yer yer devam ediyor.

Eski emniyet binası ve restorasyonda olan bir otel içerisinde halen militanların olduğu ve keskin nişancıların her iki bölgeden güvenlik güçlerini hedef aldığı aktarılıyor.

Kentin diğer bölgelerinde militanların kendini patlatması sonucu büyük hasarın meydana geldiği ifade ediliyor.

Kerkük kentine sızan militanların çoğunun yabancı uyruklu olduğu gözleniyor.

13 santral görevlisi öldü

DEAŞ, bu sabah bazı binalara da saldırdı. Bu binaların içerisinde Dibis İlçesi'ndeki bir elektrik santrali de bulunuyor.

Güvenlik kaynaklarının verdikleri bilgilere göre ham petrol üretim sahaları saldırıların hedefinde değildi ve güç kaynaklarında bir kesinti olmadı.

Dibis İlçesi Kaymakamı Abdullah Nureddin, "DEAŞ'ın uyuyan hücreleri ilçenin kuzeyindeki elektrik santraline saldırdı. Militanlardan birinin üzerindeki bombaları patlatması sonucu 13 santral görevlisi hayatını kaybetti" ifadelerini kullandı. 

Güvenlik güçlerinin olaya müdahale ettiğini belirten Nureddin, "Santral içerisinde kalan diğer 3 militan öldürüldü ve biri subay 3 polis ise yaralandı" dedi. 

Nureddin, hayatını kaybeden santral çalışanlarının 3'ünün İran vatandaşı olduğunu açıkladı. 

Kerkük kent merkezinde sokağa çıkma yasağı var.

'3 Türkmen aileyi rehin aldılar'

Irak Türkmen Cephesi Erbil Milletvekili Aydın Maruf, "DEAŞ'ın, kent merkezindeki Muhafaza caddesine yakın bir bölgede 3 Türkmen aileyi rehin aldığı bilgisine ulaştık." dedi.

Maruf, merkezde güvenlik tedbirlerinin en yüksek seviyeye çıkarıldığını belirterek, kentte tüm giriş ve çıkışların da kapatıldığını söyledi.

Kentteki güvenlik güçlerinin militanları püskürtmede yetersiz kalmasından sonra, Süleymaniye kentinden takviye Peşmerge güçleri ile çevre bölgelerde konuşlanan Irak ordusu ve Şii milis gücü Haşdi Şabi'nin de kente geldiği ve çatışmalara katıldığı belirtiliyor.

Kerkük'teki çatışmalarda Türkmeneli TV Haber Müdürü hayatını kaybettiKerkük'teki çatışmalarda Türkmeneli TV Haber Müdürü hayatını kaybetti