Dev iPad baharda geliyor!

Teknoloji devi Apple'ın yeni tableti için geri sayım başladı. Önümüzdeki yılın bahar aylarında gelmesi beklenen yeni cihazın ismi 'iPad Air Plus' olacak. Yeni iPad'in ekranın 12.2 inç boyutlarında olması bekleniyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Apple'ın dev ekranlı tableti iPad Air Plus'ın gelecek yılın bahar aylarında satışa sunulacağı iddia edildi. Japonya kaynaklı Mac Fan dergisinin haberine göre, Apple 2015’in bahar aylarında 12.2 inç boyutlarında olacağı söylenen iPad Air Plus adında yeni bir iPad tanıtacak. Haber, derginin Ocak 2015 sayısında yer alacak ve söylenene göre tabletin fiziksel özellikleri dahil olmak üzere çok sayıda bilgi verecek.

iPad Air Plus, olur da çıkarsa iPad Air 2’nin üstünde yer alacak. 7 mm kalınlığında olacağı söylenen tablette, Apple’ın yeni nesil A9 işlemcisinin olacağı belirtiliyor.

Teknoloji devi Apple'ın bir ilki gerçekleştirerek en geniş ekranlı iPad'i üzerinde çalıştığı bir süredir konuşuluyordu. 12.2 inç'lik dev bir ekrana sahip olması beklenen ve isminin iPad Air Plus olacağı sanılan cihazın ne zaman ve hangi özellikleri taşıyacağı ise sırrını koruyordu.

Maket videosu internete düştü

Öte yandan son zamanlarda oldukça gerçekçi sızıntılar yaşayan şirketin (iPhone 6 ve iPhone 6 Plus'ın aylar önceden internete düşmesi) yeni tableti yayılmaya başladı bile.

maket_.jpg

Kısa süre önce tasarım şeması internete sızdırılan iPad Air Plus modelinin bu kez maketi ile çekilmiş bir kaşılaştırma videosu ortaya çıktı. Videoda iPad Air Plus modeli iPhone 6, MacBook ve iPad Air 2 gibi pek çok Apple ürünü ile karşılaştırılıyor ve boyutu hakkında bilgi verilmeye çalışılıyor. Maketin kılıf üreticilerine gönderilmiş bir örnek olması da ihtimaller arasında.

Bu konularda ilginizi çekebilir