Doğuş, mega yat marina temelini Hırvatistan’da attı

Doğuş Grubu CEO’su Hüsnü Akhan D-Marin markasıyla marina yatırım ve işletmeciliği alanında bölgesel oyuncu olmayı hedeflediklerini kaydetti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

Serap GÜNEŞ

İSTANBUL- D-Marin markasıyla Turgutreis ve Didim’de açtığı marinalarla sektöre hızlı bir giriş yapan Doğuş Holding, rotayı Dalmaçya kıyılarına çevirdi. D-Marin, Hırvatistan Sibenik’teki Mandalina Marina’ya 20 milyon euroluk yatırım yaparak, dünya zenginlerinin 100 metre ve üstü mega yatlarını bu kıyılara çekecek.

Akdeniz çanağında dolaşan 700 bin tekneye karşılık bu bölgede bağlama kapasitesinin 500 bin civarında olduğunu belirten Doğuş Grubu CEO’su Hüsnü Akhan, D-Marin markasıyla bölgesel oyuncu olmayı hedeflediklerini söyledi.

“200 bin civarında tekne, marinalar olmaksızın bağlama yapıyorlar. Bu da büyük bir potansiyel olduğunun göstergesi” diyen Akhan, Doğuş Grubu olarak marina yatırım ve işletmeciliği alanında bölgesel oyuncu olmayı hedeflediklerini vurguladı. Hırvatistan’da iki marina projesi için de görüşme yaptıklarını belirten Akhan, yurtdışı yatırımlarında Yunanistan’da da büyük potansiyel gördüklerini ve yer baktıklarını söyledi. Hüsnü Akhan, bu ülkede de uygun bir yer buldukları anda yatırım yapacaklarına dikkat çekti.

Haberin ayrıntıları bugünkü Dünya Gazetesi'nde

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir