Doktor Kıyamet: 2008'den beteri geliyor

Herkes "ekonomi iyiye gidiyor" derken, Doktor Kıyamet, kıyamet gibi bir öngörüde bulundu. Ünlü yatırımcı Marc Faber, "2008'den daha büyük bir kriz geliyor" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Doktor Kıyamet lakaplı yatırım uzmanı Marc Faber, 2008 yılındakinden daha büyük bir krizin yaklaşmakta olduğunu savundu.

Ekonominin canlanmaktan uzak olduğunu söyleyen Faber, ekonomiyi daha zorlu günlerin beklediğini belirtti ve borsa ile tahvillerin aynı anda düşüşe geçeceğini ileri sürdü. Yaptığı yatırım tavsiyeleriyle piyasalarda yakından takip edilen Marc Faber, 2008'de yaşanan ekonomik krizin yakın zamanda patlak vermesini beklediği krizin yanında hafif kalabileceğine dikkat çekti. CNBC'ye konuşan yatırımcı, yılın ikinci yarısında yeni bir krizin geleceğinden korktuğunu söyledi.

The Gloom, Boom & Doom Report adlı bloğuyla bilinen Faber, gelişmiş ekonomilerde kurumsal, kamusal ve bireysel kredilerin 2007'deki seviyeden yüzde 30 daha fazla olduğunu belirterek, "Ben ekonomide bir iyileşme görmüyorum. ABD ekonomisinde bir yavaşlama yaşıyoruz" diye konuştu.

Önümüzdeki altı ayda nakit cazip olacak

Gelecek altı ayda nakdin en cazip varlıklardan biri olabileceğini öngören Faber, Fed Başkanı Janet Yellen'i "para basma makinesi" olarak niteledi ve bunun doların değer kaybetmesine yol açtığına dikkat çekti.

Faber, gelişmiş ülke borsalarının olduğundan daha değerli hale geldiğini, hükümet tahvillerinin borçlanma maliyetlerinin arttığını ve getirilerinin düştüğüne de dikkat çekti. Doktor Kıyamet, "Fed'in doların değerini düşüren hareketleri yüzünden, yatırımcılar uzun vadede para kazanamayacak ve ellerindekini de kaybedecek" diye devam etti.

Ünlü yatırımcı, Ukrayna'daki krizin de piyasaların seyrini belirleyecek önemli sıkıntılardan biri olduğunu söyledi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir