Draghi: ECB'nin fiyat istikrarını sağlaması zorlaştı

AMB Başkanı Draghi, "ECB'nin fiyat istikrarını koruma görevini yerine getirememe riski, altı ay öncesine göre daha yüksek" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi, bankanın fiyat istikrarını koruma göreviniyerine getirememe riskinin şu anda, altı ay öncesine göre daha yüksek olduğunu söyledi. Draghi gerekirse bankanın bu yılın başında bu konuda adım atmaya hazır olduğunu da yineledi.

Draghi Alman Handelsblatt gazetesinde bugün yayımlanacak olan söyleşisinde, politikacılardan gerekli reformları uygulamalarını, vergi yükünü azaltmalarını ve euro bölgesinde toparlanmanın desteklenmesi için bürokrasiyi de azaltmalarını istedi.
              
Euro bölgesinde sınırlı bir deflasyon riski olduğunu belirten Draghi, ancak enflasyonun çok uzun süre çok düşük seviyede kalması, bunun enflasyon beklentilerinde düşüşe ve harcamalarda gecikmeye yol açması halinde ECB'nin görevini yerine getirmek için harekete geçmesi gerekeceğini söyledi.
              
Draghi söyleşide, "Bankanın fiyat istikrarını koruma görevini yerine getirememe riski şu anda, altı ay öncesine göre daha yüksek" dedi.
              
Draghi, "Düşük enflasyonun fazla uzun sürmesi halinde bir tepki göstermemiz gerekirse, 2015 başında önlemlerimizin büyüklüğü, hızı ve kompozisyonunu ayarlama yönünde teknik hazırlık içerisindeyiz" şeklinde konuştu.
  

Bu konularda ilginizi çekebilir