Draghi: Euro bölgesini krizinden koruduk

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi, "ECB'nin adımları euro bölgesi ülkelerini Yunanistan kaynaklı krizden korudu" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi, merkez bankasının başlattığı tahvil alımlarının euro bölgesi ülkelerini Yunanistan'da meydana gelebilecek bir krizin etkilerinden koruduğunu söyledi.

ECB, sıfırın altında seyreden enflasyonu yüzde 2'nin hemen altındaki hedefe yaklaştırmak ve euro bölgesinde büyümeyi desteklemek için devlet tahvili alımlarına Pazartesi günü başladı.

Draghi, Frankfurt'ta düzenlenen bir konferansta yaptığı konuşmada, "Yunanistan'daki krizin tekrar gündeme gelmesine rağmen Portekiz ve daha önceden zor durumda olan diğer ülkelerin devlet tahvil faizlerinin tekrar gerilediğini gördük. Bu durum varlık alım programının euro bölgesi ülkelerini yayılmadan korumuş olabileceğine işaret ediyor" dedi.
              
Draghi, euro bölgesi ekonomisinin görünümü hakkında büyümedeki yavaşlamanın tersine döndüğünü ve ekonomideki toparlanmanın "kapsamının genişleyeceğini ve hızlanacağını umduğunu" söyledi.
              
ECB tarafından geçen hafta yayımlanan yeni tahminlere göre, tahvil alımları programının ekonomik büyümeyi desteklemesi, enflasyonun ise eksi düzeylerden 2017'de yüzde 1.8'e yükselmesi bekleniyor.
              
Draghi, geçen hafta yayımlanan tahminlerin ancak ECB'nin aldığı tüm önlemlerin uygulanması halinde geçerli olacağını belirtti. ECB son olarak bu ay itibariyle gelecek yıl Eylül ayına kadar sürecek olan ayda 60 milyar euro tutarında tahvil alım programı başlattı.

Bu konularda ilginizi çekebilir