Dünya en çok neleri satın almak istiyor?

Arama motoru devi Google, küresel pazardaki tüketicilerin en çok 'ne'leri satın almak istediğini gösteren haritaları yayımladı. Sonuçlar bir hayli ilgi çekici...

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Haritalar  plastik ameliyattan konuta, yiyecekten deve fiyatına kadar birbirinden ilginç ürünün hangi sıklıkta arandığını gösteriyor.  Google’dan yapılan aramalar esas alınarak, ülkelerin en çok “neyi” satın almak istediğine dünya haritası üzerinde yer verildi. 

Google ile maliyet hesaplama sitesi fixr.com'un ortak çalışmasıyla “[X nesnesi], [X ülkesi]nde ne kadar” otomotik tamamlamasıyla neredeyse herşeyin fiyatı belirlendi. Haritada yiyecek, bira, evlilik, konut gibi globalde ortak ilgi gören alanların maliyetleri göz önünde tutuldu. 

Klişeleri doğruladı

Google’da yapılan popüler aramaların yer aldığı haritalar, kimi klişeleri doğrular sonuçlar ortaya çıkardı. Örneğin, insanların Fransa’da kuruvasan yemeyi ve Mısır’da kum manzarasında deveye binmeyi istemeleri gibi.

Harita çalışması, Japonya’daki  karpuz fiyatları, Ekvator’da Panama şapkaları, Panama’da parasailing gibi ilginç aramalara da ışık tutuyor.

Türkler biracı çıktı

Yayımlanan haritalara göre, Kuzey Amerika’da yaşayan insanlar, en çok bir pasaport veya patent maliyetiyle ilgileniyor.Avrupa’da yaşayanların daha kullanışlı şeyler üzerinde odaklandığı görülüyor. Okuma maliyeti, otomobil veya içki satın alma gibi.

İngiltere’de okuma maliyeti, Almanya’da bir BMW marka otomobilin fiyatı, İsviçre’de Rolex saat fiyatları ön plana çıkıyor. Türkiye’de ise en çok biraya olan ilgi dikkat çekti. 

alisveris.jpg

Türkiye'de portakal rengin simgelediği bira en çok aranan oldu

deve.jpg

En ilginç sorgulamalar arasında İran'da böbrek, Japonya'da kare karpuz ve Afrika'da deve fiyatları yer aldı. 

avrupa.jpg

 

İngiltere ve İskandinav ülkelerinde eğitimin maliyeti sorgulanırken Almanya'da BMW fiyatları en çok aranan oldu.

 

 

 

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir