Dünyanın ilk Bitcoin milyarderleri: Bitcoin, ikinci altın olacak

Dünyanın ilk Bitcoin milyarderleri olan ABD'li Winklevoss kardeşler, Bitcoin'deki yükselişin henüz başlangıç aşamasında olduğunu ve dünyanın en popüler sanal parasının değerinin 20 kat artarak "ikinci altın" olacağını düşünüyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dünyanın ilk Bitcoin milyarderleri olan ABD'li Winklevoss kardeşlerden Cameron Winklevoss, Bitcoin'deki yükselişin henüz başlangıç aşamasında olduğunu ve sanal paranın 20 kat değerlenmesini beklediklerini söyledi.

CNBC'ye konuşan Cameron Winklevoss, "Biz her zaman Bitcoin'in ikinci bir altın olacağını düşündük" dedi. Sanal paranın potansiyelinin çok büyük olduğunu belirten Winklevoss, "Altın nadir bulunan bir şey. Bitcoin altına göre daha taşınabilir ve bölünebilir bir varlık" diye konuştu.

Bitcoin'in piyasa değerinin 300 milyar doları geçmesine değinen Winklevoss, sanal paranın uzun vadede 20 kat büyüyeceği tahmininde bulundu.

Facebook'un kurucusuna açtıkları davayı kazanmışlardı

Facebook fikrinin kendilerine ait olduğunu söyleyerek Mark Zuckerberg'e açtıkları davayı 2011'de kazanan Tyler ve Cameron Winklevoss kardeşler, davada kazandıkları 65 milyon doların bir bölümüyle Bitcoin'e yatırım yapmıştı.

4 yıl önce sanal para Bitcoin'e 11 milyon dolar yatırım yapan ikizlerin elindeki Bitcoin portföylerinin değeri, sanal paradaki hızlı yükselişle 1 milyar doları aşmıştı.

Winklevoss kardeşlerin yatırım yaptığı dönemde Bitcoin'in fiyatı 120 dolar civarındaydı. Bugün ise Bitcoin'in değeri yaklaşık 14 bin dolar seviyesinde.

Dünyanın ilk 'Bitcoin milyarderleri'Dünyanın ilk 'Bitcoin milyarderleri'