Düşen uçaktan 6 ceset daha çıkarıldı!

Endonezya'dan kalkış yaptıktan bir süre sonra düşen AirAsia uçağı için sürdürülen arama çalışmalarında 6 ceset daha denizden çıkarıldı ve sayı 16'ya yükseldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Endonezya'dan Singapur'a giderken pazar günü düşen AirAsia uçağı için sürdürülen arama çalışmalarında 6 ceset daha denizden çıkarıldı.

Borneo Adası yakınlarında arama çalışmalarını sürdüren ekiplerin, denizden bugüne kadar 16 kişinin cansız bedenini çıkardığı açıkladı. 

Denizden çıkarılan 16 cesetten 10'u DNA testi ve otopsi için Surabaya Adası'na getirilirken, 2 cesedin kimliğinin belirlenip ailelerine teslim edildiği bildirildi. 

Endonezya Arama ve Kurtarma Ajansı, bugün bulunan 6 cesedin olumsuz hava şartları nedeniyle gemilerden alınamadığını belirtti. Rüzgarın kuvvetli estiği bölgede denizdeki dalgaların yüksekliğinin üç metreye kadar ulaştığı ifade edildi.

Kurtarma timlerinden yapılan açıklamaya göre, bugün denizden uçağın acil çıkış kapısı ve gövdesine ait birkaç parça çıkartılarak incelemeler için bölgeye en yakın kıyısı olan Pangkalan Bun şehrine getirildi.

Arama çalışmalarına Singapur, Malezya ve ABD gemileri de destek veriyor. Yetkililer, Singapur’dan bugün gelen cihazlarla deniz altında aramalara odaklanmayı planlıyor.

Bugünkü aramalarda hava şartlarının düzelmesi halinde cenaze aramaları dışında, uçağın karakutusuna ulaşmaya çalışacaklarını belirten Endonezya Arama ve Kurtarma Ajansı yetkilileri, karakutuya ulaşmanın bir hafta sürebileceğinin altını çizdi.

Bu arada, düşen uçakta bulunanların kimliklerinin tespiti için birinci derece yakınlarından DNA örneği alındı.

AirAsia'ya ait Airbus A320-200 tipi uçak, Endonezya'nın Surabaya adasından Singapur'a giderken pazar günü düşmüştü. Uçağın pilotu, kule ile son konuşmasında kötü hava koşulları nedeniyle rotasını değiştirmek için izin istemişti. Uçakta 7 mürettebatın yanı sıra 137 yetişkin, 17 çocuk ve bir bebek bulunuyor. Büyük kısmı Endonezyalı olan yolcular arasında bir İngiltere, bir Malezya, bir Singapur ve üç Güney Kore vatandaşı yer alıyordu. Uçağın enkazına ait parçalar 3 gün önce bulunmuştu.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir