Eğlence devi, Twitter'a talip

Walt Disney, Twitter'ı satın almak için teklif vermeye hazırlanıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dünyanın en büyük animasyon yapım şirketi Walt Disney Co., Twitter'ı satın almak için bir teklifte bulunmaya hazırlanıyor.

Bloomberg'in ulaştığı kaynaklara göre eğlence devi, olası bir satışta ne kadar teklif verileceğini finansal danışmanlarıyla görüşmeye başladı. Konuyla ilgili olarak iki taraftan da resmi bir açıklama henüz yapılmadı.

Uzmanlara göre Mickey Mouse'un yaratıcısı, Twitter'ı satın alarak video yayın stratejisini geliştirmeyi ve daha geniş kitlelere ulaşmayı hedefliyor.

Monness Crespi Hardt & Co.'nun İnternet Analisti James Cakmak, Bloomberg News'a yaptığı açıklamada insanların giderek kablolu yayınlardan uzaklaştığı ve daha ucuz olan Apple TV, Youtube, Netflix gibi internet tabanlı yayınlara yöneldiği bir dünyada Disney'in de stratejisini değiştirmek istediğini söyledi. Cakmak, Disney'in kendilerini daha fazla insana ulaştıracak teknolojilere yatırım yaptığını ifade etti.

Talibi çok

Twitter'la ilgilenen tek firma Walt Disney değil. ABD'li yayın kurumu CNBC'nin geçen hafta, Google ve Salesforce'un sosyal medya devini satın almaya niyetli olduğunu duyurmasıyla Twitter hisseleri açılışta yüzde 19'a varan prim yapmıştı.

Apple ve milyarder medya patronu Rupert Murdoch da kulislerde konuşulan diğer taliplerden. 

Şirketten önemli oranda hisse satın alacağının konuşulduğu "büyük balıklar" arasında ise Microsoft'un eski CEO'su Steve Ballmer ile Suudi Prens Alwaleed Bin Talal bulunuyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir