Elon Musk, Çin'e karşı Trump'tan yardım istedi

Uzun süredir Çin'de fabrika kurma girişimlerinde ilerleme sağlayamayan Tesla'nın kurucusu Elon Musk, Twitter'da "Çin'in adaletsiz ticaret kurallarına karşı" ABD Başkanı Trump'tan yardım istedi. Trump da Musk'a destek vererek "Artık bu durum değişecek" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Tesla'nın kurucusu Elon Musk, Çin'in ticaret kurallarının adil olmadığını söyleyerek Twitter üzerinden ABD Başkanı Donald Trump'tan yardım istedi.

Twitter'da paylaştığı mesajlarda, Çin'in yabancı yatırıma yönelik sınırlamalarını ve ithal arabaya yönelik vergilerini eleştiren Musk, "İthalat vergilerine karşıyım ama şu anda Çin'in uyguladığı kurallar işleri çok zorlaştırıyor. Bu demir ayakkabılarla Olimpiyatlar'da yarışmaya benziyor" ifadelerini kullandı.

Musk, tweet'lerinden birinde, "Hiçbir ABD'li otomotiv şirketinin Çin'deki bir fabrikanın yüzde 50'sine bile sahip olmasına izin verilmiyor. Öte yandan ABD'de tamamı Çinlilere ait tam beş elektrikli araba şirketi var" diye yazdı.

Musk, Çin'de fabrika kuramadı

Tesla'nın Çin'de üretim yapma girişimleri, uzun süredir Çinli yetkililerin engelleriyle karşılaşıyor. Çin'in, Elon Musk'ın böyle bir üretim tesisinin tüm kontrolünü elinde bulundurmasına karşı çıktığı belirtiliyor. Musk, geçen yıl Şanghay'da bir fabrika açmak istediklerini söylemiş ancak bu konuda bir anlaşmaya varılamadığı bildirilmişti.

Elon Musk, konuyu daha önce Barack Obama yönetimiyle paylaştığını ancak bu konuda bir gelişme olmadığını belirterek, "Sadece eşit gümrük tarifelerinin olduğu adil bir çözüm istiyoruz" dedi.

ABD Başkanı Trump da, dün vergi kararını imzaladığı tören sırasında, Musk'ın ABD'li otomotiv şirketlerinin ticarette mağdur olduğunu belirttiği tweet'lerinden birine atıfta bulundu. Çelik ve alüminyum ithalatına ek vergi getirme kararıyla tartışma yaratan Trump, konuşmasında "Siyasetçiler yıllardır bu konuda bir şey yapmadı. Ama artık bu durum değişecek. Biz bunu değiştireceğiz. Adalet istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Muhteşem geleceğin peşinde: Elon MuskMuhteşem geleceğin peşinde: Elon Musk

 

Bu konularda ilginizi çekebilir