”Emtiadaki düşüş memnuniyet verici”

Fed Başkanı Bernanke, büyümenin etkisi ile enflasyonun bu yıl ve gelecek yıl gerilemesinin beklendiğini ifade etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

WASHINGTON - Fed Başkanı Ben Bernanke, faizleri artırmayı düşünmediği sinyalini verdi. Bernanke, enflasyonist baskıların hafiflemesini beklediğini söyledi.

Ben Bernanke, Kansas City Merkez Bankası'nın Jackson Hole, Wyoming'de düzenlediği, 'mali istikrarın' tartışıldığı 2 günlük konferansta bir konuşma yaptı.

Bernanke, emtia fiyatlarındaki son düşüşlerin, Dolar'ın istikrar kazanması kadar cesaret verici olduğunu belirterek, bu gelişmelerde bir dönüş yaşanmaması ve yavaş büyümenin etkisi ile enflasyonun bu yıl ve gelecek yıl gerilemesinin beklendiğini ifade etti.

Bernanke, fiyatlara yönelik görünümün belirsizliğini koruduğunu belirterek, gerektiği takdirde harekete geçeceklerini de vurguladı.

Bernanke, Fed'in finans kurumlarını düzenleme görevinde nasıl bir değişiklik yapılması gerektiği hakkındaki fikirlerini de paylaştı. Bernanke, daha önce Kongre'de yaptığı bir konuşmada, Fed'e ABD bankacılık sektöründe daha fazla söz hakkı verilmesini ve yatırım bankalarını krizlerden koruyacak bir sistem oluşturulmasını istemişti.