En çok terör riski olan 14. ülke Türkiye

Listenin ilk sırasında Irak var, onu Afganistan ve Pakistan izliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LONDRA - Irak, en çok terör riski olan ülkeler listesinin birinci sırasındaki yerini korurken, bu ülkeyi sırasıyla Afganistan, Pakistan ve Somali izliyor. Türkiye ise 162 ülke arasında 14.sırada yer alıyor.

İngiltere'de bulunan Maplecroft adlı küresel analiz şirketi tarafından uluslararası şirketler için yapılan 'Terörizm Risk Endeksi'nde en çok terör riski olan ilk dokuz ülke; Irak, Afganistan, Pakistan, Somali, Lübnan, Hindistan, Cezayir, Kolombiya ve Tayland şeklinde sıralandı.

Endeks, ülkelerdeki terör saldırılarının sıklığı ve saldırılar sonucu ölen insan sayısı gibi kriterlere göre her altı ayda bir yenileniyor.

Maplecroft, Irak'taki terör durumunun geçen yıla göre iyileştiğini, ancak 2009 yılında yaklaşık 4 bin 500 sivilin hayatını kaybetmesinin Irak'ı listede yine ilk sırada tuttuğunu vurguladı.

Endekse göre, terör riski yüksek olan ülkelerden bazıları ve sıralamadaki yerleri şöyle:

Filipinler (10), Türkiye (14), Rusya (15), Nijerya (24) ve İspanya (34). İngiltere (41), Çin (43), ABD (46) ve Fransa (56) 'orta riskli'  ülkeler arasında yer alırken, Almanya (81), Kanada (116) ve Avustralya'ya (120) 'düşük riskli' ülkeler sıralamasında yer verildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir