Erdoğan'ın bu golü kaçırma lüksü yok

FT'ye göre Avrupa'nın kendi ekonomik sorunlarıyla boğuştuğu bu dönem çok önemli bir fırsat. Türkiye gerekli ekonomik reformları hızla geçirip, yoksul ülkelerin arasından sıyrılabilir.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Referandum sonucunun piyasaya etkilerini değerlendiren Financial Times gazetesindeki makalede, borsanın yeni bir rekor kırdığına dikkat çekilirken, yoksul ülkelerin arasından sıyrılmak için daha hızlı büyümeye ihtiyaç duyulduğu ifade edildi.

Gazete'nin Lex bölümünde yer alan değerlendirmede AK Parti hükümetinin piyasa odaklı çalışmalarının yatırımcılar tarafından genel olarak olumlu karşılandığı hatırlatıldı. İktidara geldiği 2002'den bu yana borsanın yüzde 500 yukarıda olduğuna dikkat çeken FT, hükümetin ilk döneminde aldığı tedbirlerin büyümeye yardımcı olduğunu, bu yıl da en az yüzde 6'lık büyüme rakamının yakalanmasının beklendiğini, bankaların ise krizde büyük sıkıntılar yaşamadığını yazdı.

Türkiye'nin herşeye rağmen yoksul ülkeler arasından sıyrılıp refaha erişmesi için yeteri kadar hızlı büyümediğinin altını çizen gazete, hükümetin özellikle ekonomi alanında gerekli reformları bir an önce yapmasının şart olduğunu bildirdi.

Hukuk sisteminin karmaşık, eğitim seviyesinin düşük, yabancı sermayenin önünde de çok fazla engel olduğuna dikkat çeken FT, genel seçimlere kadar fazla bir değişiklik olmasını beklemedini ifade etti.

Türkiye'nin dış ticaretinin hemen hemen yüzde 43'ünü oluşturan Euro Bölgesi'nin yıllardır yavaş büyümeden muzdarip olduğunu hatırlatan gazete, bunun Türkiye'nin kendisine odaklanması için önemli bir fırsat olduğunu vurguladı. Başbakan'ın futbola olan ilgisine atıfta bulunan The Financial Times, "Erdoğan'ın bu golü kaçırma lüksü yok" dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir