Ermenistan'ın zırhlı aracı imha edildi

Azerbaycan ordusunun açtığı havan topu ateşinde Ermenistan'a ait zırhlı bir aracın imha edildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ermenistan Azerbaycan cephe hattında Azerbaycan ordusunun Ermenistan mevzilerini hedef aldığı saldırıda, Ermenistan'a ait  zırhlı bir aracın imha edildiği bildirildi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, son 24 saat içinde Ermenistan ordusunun 98 kez ateşkes ihlalinde bulunduğu ve Azerbaycan mevzilerine 82 milimetrelik havan topu ve yüksek kalibreli silahlarla ateş edildiğini duyurdu.

Saldırının ardından Azerbaycan ordusunun da açılan ateşe karşılık vererek, Ermeni mevzi ve siperlerini 104 kez hedef aldığı bildirildi. Bakanlığın, Ermeni mevzilerini vurduğu havan topu atışlarının ardından yayınladığı havadan çekilmiş görüntülerde, Ermeni ordusuna ait zırhlı bir aracın imha edildiği görülüyor.

Cephe hattında son günlerde yaşanan çatışmalarda Azerbaycan ordusundan 1 subay şehit olmuş, Azerbaycan Savunma Bakanlığı, havan toplarıyla açılan karşılık ateşinde çok sayıda Ermenistan askerinin öldürüldüğünü ve araçların imha edildiğini duyurmuştu.

Öte yandan dün de Azerbaycan mevzileri üzerinde uçuş yapan bir insansız hava aracı (İHA)'da Azerbaycan ordusu tarafından vurularak düşürülmüştü.