Esad'dan Putin'e "Ukrayna" desteği

Suriye Devlet Başkanı Esad, "Ukrayna'da güvenlik ve istikrarın sağlanması adına harcadığı çaba" nedeniyle Rusya Devlet Başkanı Putin'e destek içeren bir mektup gönderdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ŞAM - Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, "Ukrayna'da güvenlik ve istikrarın sağlanması adına harcadığı çaba" nedeniyle Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e destek mesajı verdi. 

Suriye'nin resmi haber ajansı SANA'nın haberine göre Esad, Putin'e gönderdiği mektupta, "Ukrayna'da meşruiyet ve demokrasiye darbe indirilerek radikal teröristler lehine yönetimi değiştirme girişimlerinin olduğuna" işaret ederek, "Başkan Putin'in halklar ve devletler arasındaki ilişkileri düzenleyen uluslararası kanunlar ve meşruiyete bağlı kalıp iyi bir politikayla güvenlik ve istikrarı sağlama çabalarının Suriye devleti ve halkı tarafından desteklendiğini" ifade etti. 

Mektupta Esad, "Putin politikasında, uluslararası meşruiyet ve Birleşmiş Milletler (BM) hedeflerine dayanmasının devletlerin egemenliği ve halkların kendi geleceklerini belirleme haklarına saygının temel adresini oluşturduğu dengeli ve şeffaf bir dünya sistemi için tüm dünya halklarının garantörü oldu" dedi. 

Putin'in politikasına Suriye desteğini yineledi

Esed, Putin'in "barışsever çabalarla istikrarı desteklemesinin yanında terör ve radikalliğe karşı savaşan bir dünya sistemi kurma amaçlı politikasına" Suriye'nin desteğini yineledi. 

Ukrayna'da istikrarın yeniden oluşmasına katkı sağlamada Putin'in büyük gücüne güvenini ifade eden Esed, dost Ukrayna halkının da ülkelerinde terör ve radikalizme son verme gücüne sahip olduğuna inandığını belirtti. 

Esed'in mektupta, "Rusya yönetiminin hak ve dürüstlüğün zaferi yönünde takındığı tutumlar, halkların ideallerindeki geleceğin yapılandırılmasıyla birlikte dünya devletlerine ve halklarına tehdit oluşturan tehlikelerden kurtulmalarına katkı sağlayacaktır" dediği kaydedildi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir