Eski başbakandan Brexit çıkışı

Eski İngiltere Başbakanı Blair, ülkesinin AB'den çıkışı hakkında İngiliz halkına yeteri kadar bilgi verilmediğini belirterek, Birlikte kalınması yönünde mücadele edilmesi gerektiğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İngiltere'nin başkenti Londra'da Brexit'e ilişkin bir konuşma yapan Eski İngiltere Başbakanı Tony Blair, ülkesinin Avrupa Birliği'nde (AB) kalması gerektiğini ifade ederek, bunun için mücadele edilmesi çağrısında bulundu.

AB referandumu için geçen haziran ayında sandığa giden halkın, AB'den çıkışa ilişkin şartları bilmeyerek oy kullandığını ve insanların fikrini değiştirme hakkı bulunduğunu vurgulayan Blair, Brexit karşıtlarını bir araya gelerek, ayağa kalkmaya ve birlikten ayrılmak için oy verenlerin fikirlerini değiştirmek için ikna etmeye çağırdı.

AB'den ayrılmanın Birleşik Krallık genelinde istikrarsızlığı tetikleyebileceği uyarısında bulunan Blair, "Halk, Brexit'e dair şartları bilmeden oy verdi. Bu şartlar su yüzüne çıktıkça halkın fikrini değiştirmesi onların hakları. Bizim görevimiz de onları ikna etmek. Hükümetin politikası, ne pahasına olursa olsun, Brexit. Vakit, köşeye çekilme, ilgisizlik ya da ümitsizlik vakti değil. Artık inandığımız şeyleri savunmanın vakti geldi" diye konuştu.

Blair, Brexit tartışmalarıyla ilgili daha önceden yaptığı açıklamalarda da referandumda sandıktan çıkan sonucu "facia" olarak tanımlamış, halkın verdiği Brexit kararını kabul ettiğini ancak referandumda AB'de kalınması yönünde oy veren 16 milyon kişinin görüşünün de göz ardı edilmemesi gerektiğini savunmuştu.

İngiltere, İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda'dan oluşan Birleşik Krallık'ta geçen yıl 23 Haziran'da yapılan AB referandumunda halkın yüzde 52'si Brexit'ten yana oy kullanmıştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir