Euro Bölgesi güven endeksleri rekor düşük seviyelere geriledi

Seviyeler, Avrupa Merkez Bankası'nın faizde yeni indirimlere gitme ihtimalini artırıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

FRANKFURT - Euro Bölgesi'nde işdünyası ve tüketici güven endeksleri düşüş eğilimlerini mart ayında da sürdürerek, bu zamana kadarki en düşük seviyelerine geriledi.

Ekonomik güvende yaşanan gerileme Euro Bölgesi'nde üretimin önümüzdeki aylarda da gerilemeye devam edeceği beklentileri doğurdy. Bu verinin ardından Avrupa Merkez Bankası'nın yeni faiz indirimlerine gitmesi ihtimali bri miktar daha güç kazandı.

Avrupa Birliği Komisyonu tarafından yapılan açıklamaya göre ekonomik görünüm endeksi Mart ayında 64.6 seviyesine geriledi. Şubat ayı için ise endeksin değeri 65.4'ten 65.3'e revize edildi. Ekonomik görünüm endeksi verilerin derlenmeye başladığı tarih olan 1985 yılı Ocak ayından bu yana en düşük seviyede oldu.

Sanayi güven endeksi ise Mart ayında -38 seviyesi ile rekor düşük bir düzeye geriledi. Şubat ayında endeksin değeri -36 seviyesinde idi.

Tüketici güven endeksi de diğer endekslerde yaşanan düşüşler takip etti ve şubat ayında -33 değerini almış olan endeks mart ayında -34 seviyesinde oluştu.

Sanayi ve ekonomik görünüm endeksleri beklentilerin altında değerler alırken tüketici güvenindeki düşüş beklentiler seviyesinde oldu.

Komsiyonun hizmet sektörü endeksi ise -25 değerini aldı. Bu endeks şubat ayında -24 seviyesinde idi.