Euro Bölgesi istihdamında artış

Euro Bölgesi'nde istihdam yüzde 0,1 oranında yükseldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Euro Bölgesi'nde bu yılın ilk çeyreğinde istihdam, geçen yılın son çeyreğinde kıyasla yüzde 0,1 yükseldi. Bu dönemde istihdam artışı Avrupa Birliği'nde (AB) ise yüzde 0,3 oldu. 

Avrupa İstatistik Ofisi'nin (Eurostat) açıkladığı verilere göre, 19 üyeli Euro Bölgesi'nde mevsimsellikten arındırılmış istihdam, bu yılın ilk üç aylık diliminde önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 0,1, 28 üyeli AB'de ise yüzde 0,3 arttı.  

İstihdam, 2014 yılının son çeyreğinde Euro Bölgesi'nde yüzde 0,1, AB'de de yüzde 0,2 artış kaydetmişti.  

Bu yılın ilk çeyreğinde istihdam oranı yıllık bazda ise Euro Bölgesi'nde yüzde 0,8, AB'de yüzde 1,1 yükseldi. Böylece istihdam oranı her iki bölgede de hem çeyreklik hem de yıllık bazda artış gösterdi.  

AB'de söz konusu dönemde mevsimsellikten arındırılmış rakamlarla istihdam edilenlerin sayısı 228 milyon 100 bin olurken, bunun 150 milyon 300 bini Euro Bölgesi'nde gerçekleşti.  

En çok artış Letonya'da 

Aynı dönemde bir önceki çeyreğe kıyasla istihdamda en çok artış, yüzde 1,5 ile Letonya ve Macaristan'da görüldü. Bu ülkeleri yüzde 0,9 ile Estonya ve yüzde 0,8'lik artışla da İspanya izledi.  

En fazla azalış ise yüzde 0,8 ile Yunanistan'de belirlendi. Bunu yüzde 0,4'le Malta takip etti. 

Avrupa'nın lokomotif ekonomisi Almanya'da ise istihdam oranı bir önceki çeyreğe oranla değişmezken, geçen yılın aynı çeyreğiyle karşılaştırıldığında ise yüzde 0,7 arttı.  

İstihdam oranı Fransa'da çeyrek ve yıl bazında da değişmedi. İtalya'da da çeyrek bazında değişmeyen istihdam, yıl bazında yüzde 0,3 yükseldi.

Bu konularda ilginizi çekebilir