Euro Bölgesi'nde ekonomik güven geriledi

Yunanistan'ın bütçe açığı, tüm bölgeyi etkiledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

FRANKFURT - Euro Bölgesinden ekonomik güven şubat ayında düşüş yaşadı. Güven endeksi 2009 yılı Mart ayından bu yana ilk kez gerilemiş oldu. Yaşanan düşüşte Yunanistan'ın GSYİH'sinin yüzde 13'üne ulaşan bütçe açığını nasıl yöneteceğine dair endişeler etkili oldu.

AB Komisyonu'nun aylık anket sonuçlarına göre ekonomik eğilim endeksi şubat ayında 95.9 seviyesine geriledi. Endeks ocak ayında 96 değerini almış ve 10 ay süren bir yükseliş trendi yaşamıştı.

Komisyon ocak ayı rakamlarını da revize etti. Ocak ayı rakamı ilk açıklamada 95.7 olarak duyurulmuştu. Beklentiler ise şubat ayında endeksin 96.7 seviyesine ulaşacağı yönünde oluşuyordu.

Sanayide güven endeksi yükseliş yaşadı. Ocak ayında -14 olan sanayi güven endeksi şubat  ayında -13 seviyesine yükseldi.

Tüketici güveninde ise düşüş gözlendi. Ocak ayında -16 değerini almış olan tüketici güven endeksi Şubat ayında -17 değerini aldı.

Hizmet sektör güven endeksi ise anılan dönemler itibarıyla artış gösterdi. Ocak ayında -1 değerini almış olan endeks şubat ayında +1 seviyesine yükseldi.

Bu konularda ilginizi çekebilir