Euro bölgesi'nde enflasyon geriledi

Euro bölgesi'nde yıllık enflasyon yüzde 0.5'e geriledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

FRANKFURT  - Euro bölgesi'nde mayıs ayında yıllık enflasyon yüzde 0.5 olarak gerçekleşti. 

Avrupa İstatistik Ofisi'nin (Eurostat) öncü verilerine göre, Euro bölgesi'nde 2014 yılı nisan ayında yüzde 0,7 olan yıllık enflasyon mayıs ayında yüzde 0,5'e geriledi. 

Bölgede mayıs ayı enflasyon beklentisi yüzde 0,7 olarak belirlenmişti. Mayıs ayı enflasyonuna ilişkin kesin ve geniş kapsamlı veriler 16 Haziran Pazartesi günü yayınlanacak. 

Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) yüzde 2 olarak belirlenen enflasyon hedefi göz önüne alındığında ECB Başkanı Mario Draghi'nin düşük enflasyonla mücadele için "geleneksel olmayan araçlar" kullanacağı tartışılıyor.  

Ayrıca, ekonomistler düşük enflasyonla mücadele eden ECB'nin bu hafta Frankfurt'ta gerçekleştireceği Yönetim Kurulu toplantısında faizleri düşürme kararı alacağını düşünüyor.  

Draghi daha önce ECB Yönetim Kurulu'nun çok uzun süreli düşük enflasyon riskleriyle yetkisi dahilinde etkin bir şekilde başa çıkmak için geleneksel olmayan enstrümanları da kullanma konusunda hemfikir olduğunu belirterek, enflasyon görünümü ve özel sektör banka kredilerinin durumuna ilişkin ayrıntılı bilgi ve analizin ise haziran ayında mümkün olacağını aktarmıştı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir