”Euro Bölgesi'nde ılımlı büyüme sürecek”

ECB Başkanı Trichet, ılımlı büyümenin sürdüreceğini, ancak bunun hala dengesiz olacağının tahmin edildiğini belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BERLİN - Avrupa Merkez Bankası Başkanı Jean-Claude Trichet, Euro Bölgesi'nde gelecekte ılımlı büyümenin süreceğini söyledi. 

Trichet, bankanın bugün yüzde 1 olan faiz oranlarını sabit tuttuğu toplantının ardından yaptığı açıklamada, faiz oranlarının uygun seviyede olduğunu belirtti. 

Ekonomik aktivitenin kuvvetleneceği bahar aylarının ardından Euro Bölgesi Gayri Safi Yurtiçi Hasılası'nın ılımlı büyümesini sürdüreceğini, ancak bunun hala dengesiz olacağının tahmin edildiğini ifade eden Trichet, fiyat gelişmelerinin de orta vadede ılımlı olmayı sürdüreceğini kaydetti.

Trichet, para politikasının Euro Bölgesi'nde orta vadede fiyat istikrarını korumak için gerekenleri yapacağını belirterek, son verilerin, Bölgede ekonomik toparlanmanın bu yılın ilk yarısında da devam ettiğini teyit ettiğini vurguladı. 

Finansal olarak güçlüklerle karşı karşıya olan Yunanistan, Portekiz ve İspanya gibi ülkelerin hazine tahvillerini ve diğer borçlarını elinde tutan bankalarla ilgili piyasalarda yaşanan kaygı sonrası, Avrupa Birliği bankalarının yüzde 65'ini oluşturan 91 bankanın ''stres testi''nden geçirilmesini ise Trichet memnuniyetle karşıladığını söyledi. Stres testi sonuçları 23 Temmuzda açıklanacak.

Faizlerde değişiklik yok

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir