Euro Bölgesi'nde öncü enflasyon beklentinin altında

Euro Bölgesi'nde nisan ayı öncü enflasyon yıllık yüzde 0,7 oranında yükseldi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

FRANKFURT - Euro Bölgesi'nde yıllık bazda yüzde 0,7 oranında yükselen öncü enflasyon, yüzde 0,8 oranındaki beklentinin altında kaldı.

Avrupa İstatistik Ofisi'nin (Eurostat) nisan ayı öncü tahmin verilerine göre, Euro Bölgesi'nde yıllık öncü enflasyon beklentilerin altında kalarak yüzde 0,7 oldu. Bölge'de enflasyon beklentisi yüzde 0,8 oranındayken, geçen ay söz konusu oran yüzde 0,5 olarak belirlenmişti.  

Euro Bölgesi enflasyonunun ana bileşenlerine bakıldığında, hizmetler sektörü yüzde 1,6 oranıyla yıllık en yüksek artış kaydedilen sektör oldu. Söz konusu oran mart ayında yüzde 1,1 seviyesinde gerçekleşmişti.  

Enflasyon oranına en fazla etki eden diğer bileşenler ise yiyecek, alkol, tütün, enerji dışı sanayi malları ve enerji şeklinde sıralandı.

Öte yandan Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) yüzde 2 olarak belirlenen enflasyon hedefi göz önüne alındığında Başkan Mario Draghi'nin düşük enflasyonla mücadele için "geleneksel olmayan araçlar" kullanacağı tartışılıyor.  

Ayrıca bazı ECB yönetim kurulu üyeleri de geçtiğimiz haftalarda Washington'da düzenlenen IMF bahar dönemi toplantısında, ECB'nin yeni bir parasal genişleme başlatabileceğinin sinyallerini vermişti.

Bu konularda ilginizi çekebilir