Euro Bölgesinde imalat yavaş seyrediyor

PMI Mart'ta nihai 46.8 ile beklentilerin üzerinde gelse de, imalat sektöründeki daralmanın sürdüğü görülüyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BRÜKSEL - Euro bölgesi imalat sanayi satın alma yöneticileri endeksi (PMI) Mart'ta nihai 46.8'e gerilemesine rağmen beklentilerin üzerinde bir değer aldı.

İmalat sektöründeki daralma Mart'ta devam etse de Güney Kıbrıs konusunda yaşanan krizin fabrikalardaki üretim üzerinde önemli bir etkiye neden olduğu gözlenmedi.

Reuters anketine katılan analistler, euro bölgesinde imalat sanayi PMI'ın 46.6 olarak açıklanan Mart ayı öncü verisiyle aynı seviyede gelmesini bekliyorlardı.   Şubat'ta 47.9 nihai değerini alan endeksin 50'nin altında olması imalat sektöründe faaliyetlerin azaldığını ifade ediyor.

Öte yandan Almanya'da da imalat PMI Mart'ta nihai 49 ile beklentilerin hafif üzerinde gerçekleşti. Endeksin 50 puanın altında kalması ise imalatın gerilediğine işaret ediyor.