Facebook'tan güvenliği artıracak yenilikler

Facebook, insanların platformdaki gizlilikleri üzerinde daha fazla kontrol sağlamalarını kolaylaştıracak bir dizi yeniliği hayata geçirmeye başladığını açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kişisel verilerin ihlali suçlamalarıyla karşı karşıya kalan Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg, geçen hafta platformun geleceği ile ilgili atılacak bazı adımları duyurdu.

Yapılan güncellemelerle insanların Facebook’un veri ve gizlilik kontrolü ayar ve araçlarına erişmeleri daha kolay hale gelecek.

Duyurulan yeniliklerden bazıları şöyle:

Daha kolay bulunabilir ve kullanılabilir kontroller: Mobil cihazlardaki ayarlar menüsü baştan sona yenilendi. 20 farklı ekrana yayılmış ayarlar yerine artık bunların hepsi tek bir yerden erişilebilir hale geldi. Buna ek olarak, hangi bilgilerin uygulamalarla paylaşılıp paylaşılamayacağının net olarak anlaşılabilmesi için, güncel olmayan ayarlar da temizlendi.

Yeni “Gizlilik Kısayolları” menüsü: Gizlilik Kısayolları menüsü, verilerinizi daha kolay kontrol etmenize ve kontrollerin nasıl çalıştığına dair açıklayıcı bilgilere ulaşabilmenize olanak sağlıyor. Bu menü sayesinde:

- Hesabınızı kolayca daha güvenli hale getirebilirsiniz
- Kişisel bilgilerinizi kontrol edebilirsiniz
- Paylaşımlarınızı ve kişisel bilgilerinizi kimlerin gördüğünü yönetebilirsiniz

Facebook verilerini bulmak, indirmek ve silmek için araçlar: Yeni “Bilgilerinize Erişin” aracı ile insanlar artık paylaşımlara, bırakılan ifadelere, yapılan arama ve yorumlara güvenli biçimde erişebilecek ve onları yönetebilecek.

Facebook, Wall Street'i vurduFacebook, Wall Street'i vurdu

 

Bu konularda ilginizi çekebilir