Fed, faiz oranlarını değiştirmedi

ABD Merkez Bankası Federal Reserve gösterge faiz oranlarını değiştirmeyerek yüzde 0 ila 0.25 aralığında bıraktı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
WASHINGTON - Fed'in Federal Açık Piyasa Komitesi toplantısının ardından yapılan açıklamada fazi oranlarının değiştirilmemesi kararının 1'e karşı 10 oyla alındığı ve karara karşı üyenin Hoeing olduğu belirtildi. 
İskonto faizlerini de değiştirmeyerek yüzde 0.75 seviyesinde bırakan Fed, ekonomiyi canlandırmak için ABD Hazine Tahvillerinin alınacağını açıkladı. Buna ek olarak 2011 yılının ikinci çeyreğinin sonuna kadar 600 milyar dolar tutarında Uzun dönemli ABD Hazine Tahvili alınacağı vurgulandı ve yeni alımların aylık ortalama 75 milyar dolar seviyesinde olabileceği ifade edildi. 
Konut kredisine endeksli yatırım araçlarının da alınmaya devam edeceğini belirten Fed, alınacak Hazine Tahvillerinin vadelerinin ise 1,5 ila 30 yıl arasında değişen tahvillerden seçileceğini belirtti. 
Üretim ve istihdamdaki toparlanmanın halen çok yavaş olmaya devam ettiğine dikkat çeken Fed, son derece düşük seviyelerdeki faiz oranlarının uzun bir süre daha devam edeceğini öngördü. Buna ek olarak TÜFE ve Çekirdek TÜFE'nin hayal kırıklığı yaratacak derecede düşük seyrettiği vurgulandı.