Ferguson'da bu kez polisler vuruldu

Geçtiğimiz yaz siyahi bir gencin öldürülmesiyle ayağa kalkan Ferguson’da bu kez iki polis vuruldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD’nin Ferguson kasabasında, polis merkezi önündeki protestoda iki polis vuruldu.

Amerika Birleşik Devletleri'nde, geçen yaz bir siyahi gencin polisi tarafından vurulmasıyla olaylara sahne olan Ferguson yine ayakta. Polis merkezi önünde yapılan protesto eylemi sırasında iki polis vuruldu.

"Sırf polis diye vuruldular"

Saint Louis Emniyet Müdürü Jon Belmar gazetecilere yaptığı açıklamada, Webster Groves Polis Karakolu yakınlarında 41 yaşındaki polis memurunun omzundan, 32 yaşındaki polis memurunun ise yüzünden vurulduğunu söyledi. Belmar, "Vurulan polis memurlarımız sadece güvenliği sağlamak için kordon oluşturmuş duruyorlardı. Sadece polis oldukları için vuruldular" dedi. 
 

Olay, Ferguson Emniyet Müdürü'nünThomas Jackson istifasını protesto etmek üzerine müdürlüğün önünde toplandıkları sırada meydana geldi. 

İki polis memuru vuruldu

Saint Louis polis departmanı twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Geceyarısından hemen sonra çıkan olaylarda iki polis memurumuz vuruldu. Daha fazla bilgi toplamaya çalışıyoruz. Vurulan polislerin sağlık durumları henüz net değil. "dedi.

28289989.jpg

Ateş evden açıldı

Amerikan yerel medyası,  polis merkezi yakınlarındaki bir evden ateş açıldığını duyurdu. Vurulan polislerden birinin beyaz olduğu, bir polisin de başından vurulduğu belirtildi. İki polisin sağlık durum hakkında bir açıklama henüz yapılmadı.

"Silahlı kişi tepedeydi"

Silah seslerinin yükseldiği anda olay yerinde olan göstericilerden Deray McKesson twitter hesabından paylaştığı mesajda, " Ateş eden kişi kesinlikle protestocular arasında değildi. Silahlı kişi bir tepenin üstündeydi. Silahların olmadığı bir dünyada yaşayabiliriz" dedi. 

Silah seslerinin ardından polis merkezi önünde protesto eylemi  yapan grup dağıldı. Olay, Ferguson  polisinin şefinin istifasını açıklamasından kısa bir süre sonra meydana geldi. İstifa açıklaması sonrasında bir grup, polis merkezi önünde protesto eylemi yapıyordu.

polis-002.jpg

Ferguson'da neler olmuştu?

Ferguson'da 9 Ağustos 2014'te Darren Wilson (28) isimli polis, 18 yaşındaki siyahi genç Michael Brown'u öldürmüştü. Olayın ardından oluşturulan jürinin aylar sonra, polis memuru Wilson'ın yargılanmasını gerektirecek bir durum olmadığı kararına varması, ülke genelindeki tepkileri artırmıştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir