Fiat yöneticileri Brüksel'de rehin alındı

Sendikacılar Brüksel'de İtalyan Fiat'ın 3 yönetcisini rehin aldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ROMA - İtalyan otomotiv sektörünün dev şirketi Fiat'in 3 yöneticisi, Belçika'nın başkenti Brüksel'de sendikacılar tarafından rehin alındı.

Brüksel'de Chausee de Louvain'de Fiat'a ait bir satış merkezinde işçiler tarafından rehin alınan yöneticilerin 1'inin İtalyan, diğer 2'sinin ise Belçikalı olduğu açıklandı. Edinilen bilgilere göre, kimi çalışanların işine son verilmesiyle ilgili olarak sürdürülen müzakereler, yöneticilerin rehin alınmasıyla sonuçlandı.

Fiat'ın Torino'daki basın sözcüsü, İtalyan Haber Ajansı ANSA'ya yaptığı açıklamada, "İşçilerle işten çıkarmalarla ilgili görüşmeler aralık ayından bu yana sürüyordu. Ancak bugünkü görüşmelerde birileri Fransa'daki örnekten esinlenmiş olmalı. Yöneticilerimizi tutup bir odaya kapatmışlar. Bildiğimiz kadarıyla şu an için tehlikeli bir durum söz konusu değil" dedi.

FTBG adlı sendikanın yetkililerinden Abel Gonzales ise 24 çalışanın işten çıkarılmasını engellemeyi amaçladıklarını belirterek, "Müzakereler 12 Aralık'tan beri sürüyor. Şu ana dek birşey olmadı. Çözüm bulunmadıkça odadan çıkmak yok" diye konuştu.

Fiat yetkilileri, Brüksel'deki olayla ilgili olarak polisin herhangi bir müdahalede bulunmadığını da söylediler.