Filistin'den Gazze'ye 2 milyon dolarlık yardım

Filistin hükümeti Gazze'ye, 2 milyon dolar değerinde tıbbi malzeme taşıyan 15 tır gönderdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

RAMALLAH - Filistin hükümeti Gazze Şeridi'ne 7 milyon şekel (2 milyon dolar) değerinde tıbbi malzeme taşıyan 15 tır gönderdi. 

Filistin Başbakanı Rami el-Hamdallah yaptığı yazılı açıklamada, Gazze Şeridi'ndeki Filistin halkının ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik çabalar çerçevesinde, tıbbi malzeme taşıyan 15 tırı bölgeye gönderdiklerini belirtti. 

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas başta olmak üzere Filistin yönetiminin, "Gazze'ye uygulanan ambargo kalkana ve Gazze ile Batı Şeria arasında ulusal birlik sağlanana kadar rahat etmeyeceğini" ifade eden Hamdallah, gelecek ay Gazze'ye yeni yardım konvoyları göndereceklerini duyurdu. 

İsrail'in 2006'dan beri uyguladığı ağır ambargo nedeniyle Gazze'de, tıbbi malzemelerin yanı sıra akaryakıt ve inşaat malzemelerinin temininde ciddi sıkıntılar yaşanıyor. 

Mısır yönetiminin, darbenin ardından akaryakıt, inşaat ve tıbbi malzeme temininde kullanılan Gazze sınır hattındaki tünelleri yıkması, Refah ile Kerem Şalom (Kerem Ebu Salim) sınır kapılarının, Mısır ve İsrail tarafından sürekli kapalı tutulması Gazze'deki günlük hayatı olumsuz etkiliyor.  

Bu konularda ilginizi çekebilir