Filistin'den Kudüs için acil toplantı çağrısı

Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el Maliki, Arap Birliği ve İslam İşbirliği Teşkilatı'na (İİT) Kudüs için acil toplanma çağrısı yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD Başkanı Donald Trump'ın "Tel Aviv'deki ABD Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyarak burayı İsrail'in başkenti olarak tanımaya hazırlandığı" yönündeki haberlerin ardından Filistin yönetiminin başlattığı diplomatik girişimler sürüyor.

Son olarak Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el Maliki, Arap Birliği ve İslam İşbirliği Teşkilatı'na (İİT) Kudüs için acil toplanma çağrısı yaptı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada Maliki'nin, Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt ve İİT Genel Sekreteri Yusuf Bin Ahmed El Useymim'le iletişime geçerek Filistin'deki son gelişmeler ve Trump'ın Kudüs'ü "İsrail'in birleşik ve ebedi başkenti olarak tanımakta kararlı olduğu" yönünde dolaşan haberlerle ilgili bilgi verdiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca Maliki'nin aynı konuyla Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) Genel Sekreteri Abdullatif bin Raşid ez-Zeyyani ile de iletişime geçtiği vurgulandı.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye de, Arap Birliği'ne Kudüs için acil toplanma çağrısında bulundu.

Arap Birliği'nden ABD'ye Kudüs uyarısıArap Birliği'nden ABD'ye Kudüs uyarısı