Filistin'e destek veren milletvekiline 'terör' suçlaması

Boyun Eğmeyen Fransa'dan milletvekili Mathilde Panot, Paris Emniyet Müdürlüğü'nün kendisini ifadeye çağırdığını duyurdu. Panot'nun "terör propagandası" suçlamasıyla ifadeye çağrılması tepki çekti.

AA
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Fransa'da Filistin'e verdiği destekle bilinen Boyun Eğmeyen Fransa (LFI) partisi Milletvekili Mathilde Panot "terör propagandası" suçlamasıyla ifadeye çağrıldı. LFI Meclis Grup Başkanvekili Panot, X sosyal medya hesabındaki paylaşımında, Paris Emniyet Müdürlüğü'nün kendisini ifadeye çağırdığını duyurdu.

Korkutmanın kendilerini Filistin halkına yapılan soykırımı protesto etmekten alıkoyamayacağını vurgulayan Panot, düşünce özgürlüğüne ve demokrasiye yönelik "endişe verici saldırıların" farkında olunmasını istedi. Panot’nun "terör propagandası" suçlamasıyla ifadeye çağrılması siyasilerden de tepki topladı.

"Benzeri görülmemiş ve son derece ciddi"

Avrupa Parlamentosu (AP) Milletvekili Manon Aubry, X hesabından yaptığı paylaşımda, Panot'un ifadeye çağrılmasını "benzeri görülmemiş ve son derece ciddi" bir olay olarak niteleyerek herkesi tepki göstermeye çağırdı.

Milletvekili Farida Amrani de paylaşımında "Filistin soykırımına karşı olan tüm seslerin" (Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel) Macron yönetimi tarafından susturulmaya çalışıldığı eleştirisinde bulundu.