Fitch, Euro Bölgesi'ni uyardı

Fitch Ratings, Euro Bölgesi'nde deflasyon olasılığının düşük fakat çevresel ülkelerde risklerin söz konusu olduğunu duyurdu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LONDRA  - Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, "Euro Bölgesi'nde deflasyon olasılığı düşük fakat çevresel ülkelerde riskler söz konusu" açıklamasında bulundu. 

Fitch'in Euro Bölgesi'ne ilişkin yayınladığı değerlendirmede, "Euro Bölgesi'nden kayda değer deflasyon riskine rağmen, gerçekleşmesi olasılığı düşük. Euro Bölgesi'nde potansiyel deflasyon şokların karşı politika seçenekleri kısıtlı" ifadelerine yer verildi. 

Açıklamada, Euro Bölgesi'nde ekonomik büyümenin devam edeceği dile getirilerek, "Euro Bölgesi ekonomisinde 2014-2015 yıllarında ekonomik iyileşmenin devam etmesini ve bu yıl yüzde 1,1, gelecek yıl ise yüzde 1,4 oranında ekonomik büyümenin kaydedilmesini bekliyoruz.  Bu şekildeki bir büyüme içsel enflasyon riskinin oluşması olasılığını azaltacaktır" değerlendirmesinde bulundu. 

Euro Bölgesi'nde enflasyonun hedeflenin altında seyrettiğine dikkat çekilen açıklamada, "Enflasyon bu yılın Şubat ayında Avrupa Merkez Bankası'nın hedefinin altında kalarak yüzde 0,8 oranında kaydedildi. Ortalama enfasyon oranı ne kadar düşük olmaya devam ederse, bu çevresel ülkeler (peripherical) için rekabetin geri kazanılmasına ilişkin olarak daha maliyetli olacaktır" ifadelerine yer verildi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir